Штовханина в Раді: Арахамія пропонує відсторонити Тищенка і Лероса на п’ять засідань

Штовханина в Раді: Арахамія пропонує відсторонити Тищенка і Лероса на п’ять засідань

Фото
Укрінформ
Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія вважає, що парламент має застосувати санкцію у вигляді позбавлення права на відвідування п'яти пленарних засідань ВР проти народних депутатів Миколи Тищенка (фракція "Слуга народу") і Гео Лероса (позафракційний), які поштовхалися у сесійній залі у четвер.

Про це Арахамія сказав журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент Укрінформу.

"Завжди в конфлікті винні дві сторони. Тому мені здається, що треба прибрати обох (відсторонити від участі в п'яти пленарних засіданнях - ред.), щоб вони трошки поміркували", - сказав він.

За його словами, депутати вже звернулися до Голови ВР Дмитра Разумкова, щоб він направив відповідне подання до Регламентного комітету.

Читайте також: Арахамія прокоментував матеріал CNN про підготовку спецоперації із «вагнерівцями»

Арахамія прогнозує, що комітет ухвалить рішення щодо цього наступного тижня і передасть його до сесійної зали. На пленарному тижні з 21 по 24 вересня Верховна Рада зможе проголосувати за відсторонення обох депутатів від п'яти пленарних засідань.

Арахамія зазначив, що буде підтримувати таке рішення і агітуватиме інших колег голосувати.

"Якщо ми зараз не створимо якийсь механізм превенції таких подій, вони будуть через день... І будуть всі битися в цьому парламенті. Треба щось робити. У нас тільки один зараз, на жаль, є інструмент, яким чином можна покарати депутата за те, що він якось себе поводить у Верховній Раді. Тому ми спробуємо це зробити. Це превенція для всіх інших. Якщо всі інші побачать, що це працює, тоді вони просто не будуть цього робити", - сказав політик.

Читайте також: «Слуги народу» 20 вересня обговорять кадрові зміни в уряді - Арахамія

У свою чергу Комітет Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту проаналізує інцидент із позафракційним депутатом Гео Леросом та заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком, які спровокували штовханину в сесійній залі.

Про це голова підкомітету з питань Регламенту ВР Комітету ВР України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов повідомив журналістам у кулуарах Ради, передає кореспондент Укрінформу.

"Регламент передбачає, що народного депутата можна відсторонити до п‘яти пленарних засідань за образливі слова. Окрім цього, до депутата також є вимога дотримуватися норм моралі, поважати колег, громадян. Ми (Регламентний Комітет ВР – ред.), звісно, проаналізуємо детально, що сказав пан Лерос. А те, що всі бачили, Тищенко не мав такого права. Я не можу сказати, хто винен. Це вирішить комітет", – сказав Фролов.

Читайте також: НАЗК перевіряє декларації Тищенка, Беленюка та ще 47 депутатів

Як повідомляв Укрінформ, у сесійній залі парламенту під час пленарного засідання сталася штовханина між позафракційним депутатом Гео Леросом та заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком.

У Раді сталася штовханина між Тищенком та Леросом / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Голова підкомітету з питань Регламенту ВР Комітету ВР України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Павло Фролов повідомив журналістам у кулуарах Ради, що комітет проаналізує інцидент із позафракційним депутатом Гео Леросом та заступником голови фракції "Слуга народу" Миколою Тищенком, які спровокували штовханину в сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-