Рада на позачерговому засіданні розглядала звернення до Конгресу США

Рада на позачерговому засіданні розглядала звернення до Конгресу США

Відео
Укрінформ
Верховна Рада зібралася на позачергове засідання для розгляду Звернення до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA).

Як передає Укрінформ, у порядку денному позачергового засідання — проєкт постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)". Автор документа — Олексій Гончаренко (фракція політичної партії “Європейська солідарність”).

Позачергове засідання парламенту відкрив Голова ВР Дмитро Разумков.

"Позачергове засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", – сказав спікер.

У залі зареєструвався 261 народний депутат.

Читайте також: Рада закликає світ не визнавати легітимність виборів у Держдуму РФ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова застерегла від ухвалення такого звернення. За її словами, статус основного союзника поза НАТО надають країнам, які не планують чи не можуть вступити до Альянсу. Дипломат нагадала, що Україна має статус Партнерства з розширеними можливостями (EOP), який надає великі можливості як посиленої співпраці з НАТО, так і покращення української інтероперабільності та розбудови спроможностей.

Окрім того, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина вважає ініціативу щодо надання Україні статусу основного союзника поза НАТО “політичною диверсією”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-