МЗС - про демонтаж монумента дружби Києва і Москви: Не відображає реалії сьогодення

МЗС - про демонтаж монумента дружби Києва і Москви: Не відображає реалії сьогодення

Укрінформ
Демонтований пам’ятний знак про дружбу Києва та Москви не відображає реалії сьогодення, натомість у столиці знайдеться місце для монумента покаяння Росії за заподіяне Україні горе.

Про це Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, реакція МЗС РФ на демонтаж пам’ятного знака про дружбу Києва та Москви на вулиці Маршала Якубовського викликає здивування.

«Поборники історичних зв‘язків досі не зрозуміли, що дружба на танках не будується. Розв’язана із Москви збройна агресія проти України забрала тисячі українських життів, десятки тисяч людей залишилися зі скаліченими долями, сотні тисяч вимушені жити в умовах перманентної загрози життю і здоров’ю на окупованих територіях. Пам’ятний знак, встановлений у 2001 році, не відображає реалії сьогодення», - зазначив Ніколенко.

У цьому контексті речник МЗС висловив упевненість, що в Києві знайдеться місце для іншого монумента - зафіксувати покаяння Росії за все те горе, яке вона принесла на українську землю.

Читайте також: У Києві демонтували памятний знак на честь дружби з Москвою

«Виправляти історичні помилки ніколи не пізно», - резюмував Ніколенко.

Як повідомлялося, речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що демонтаж пам’ятного знаку про дружбу Києва та Москви «викликає жаль» і, на думку Кремля, свідчить про «планомірний демонтаж усього, що могло б нагадувати про історичну спільність» двох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-