Квін про дату зустрічі Байдена і Зеленського: Це не пов’язано з канікулами Конгресу

Квін про дату зустрічі Байдена і Зеленського: Це не пов’язано з канікулами Конгресу

Укрінформ
Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін спростувала припущення, що зустріч президентів США та України навмисно була призначена на час канікул Конгресу, щоб Зеленський не мав можливості обговорити з конгресменами тему «Північного потоку-2».

Як передає Укрінформ, про це Квін заявила в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Ми тижнями працювали над термінами зустрічі, і ці числа найкраще підходили обом Президентам. До того ж ми не хотіли вичікувати, якби зустріч відклали на один чи два місяці, до повноцінного початку сесії Конгресу, це могло б уповільнити старт роботи Комісії (стратегічного партнерства США і України. – ред.). Ми дійсно хотіли провести зустріч якнайшвидше і тоді розпочати інтенсивну роботу на всіх цих майданчиках», - сказала Квін.

Читайте також: Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Вона відзначила, що Президент Володимир Зеленський зустрівся у Вашингтоні з членами Палати представників, які вже повернулися до роботи, зокрема з Марсі Каптур, яка є співочільницею українського кокусу в Конгресі.

Квін також нагадала, що 6 вересня в Київ прибули чотири американських сенатори, які мали зустріч із Президентом Зеленським.

«Хоча на час візиту сенаторів дійсно не було у Вашингтоні, я впевнена, що вони прибуватимуть з візитами у Київ. Нині вже приїхали чотири з них», - сказала тимчасова повірена у справах США в Україні.

Читайте також: Зеленський запропонував Байдену новий формат врегулювання на сході України

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 6 вересня зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки, яка перебуває з візитом в Україні. До складу парламентської делегації США увійшли сенатори Ліндсі Грем, Джон Баррасcо, Томмі Табервілль, Бен Сесс та член Палати представників США Вільям Тіммонс.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 6 вересня провів переговори із делегацією Конгресу США на чолі з сенатором Ліндсі Гремом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-