На президентських виборах найближчим часом переміг би Зеленський

На президентських виборах найближчим часом переміг би Зеленський

Опитування
Укрінформ
У разі проведення президентських виборів найближчим часом найбільше голосів у першому турі отримав би чинний глава держави Володимир Зеленський, якого підтримали б 31,1% українців із тих, хто визначився з вибором.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

«Якби найближчим часом відбулися вибори Президента, то 31,1% проголосували б за В.Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором), порівняно з початком серпня його рейтинг зріс з 27 до 31%», - інформують соціологи.

На другому місці лідер «Європейської солідарності», експрезидент Петро Порошенко, якого підтримали б 13,3%.

Далі йдуть один з лідерів ОПЗЖ Юрій Бойко, за якого проголосували б 10,9%, лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко (9,2%), лідер партії «Сила і честь» Ігор Смешко (6,1%), колишній прем'єр Володимир Гройсман (5,7%), народний депутат Євген Мураєв (5,7%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (4,1%), спікер парламенту Дмитро Разумков (3,7%), експрем'єр Арсеній Яценюк (3,1%). Підтримка інших кандидатів нижче 2%.

Антирейтинг очолює, за даними опитування, Порошенко: 45% не проголосували б за нього за жодних обставин. Крім того, 38% не проголосували б за Тимошенко, 35% - за Бойка, 25% – за Ляшка, 24% - за Зеленського. Також кожен шостий-сьомий не проголосував би за жодних обставин за Яценюка, лідера «Свободи» Олега Тягнибока та Мураєва.

Читайте також: Рейтинг довіри до політиків очолює Зеленський

Опитування проводилося протягом 2-4 вересня серед 2500 респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-