Разумков у середу скликає позачергове засідання Ради

Разумков у середу скликає позачергове засідання Ради

Документ
Укрінформ
Голова ВР Дмитро Разумков скликає позачергове засідання в середу для розгляду проєкту постанови "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу США щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)".

Як передає Укрінформ, про це поінформувала прессекретар Голови ВР Ольга Туній у Фейсбуці.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Парламенту в середу, 8 вересня, на вимогу 153 народних депутатів. На позачергове засідання народні депутати зберуться відразу після завершення чергового", - написала вона.

На порядку денному одне питання - проєкт постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)".

Читайте також: «Слуги» не обговорюють кадрові перестановки в уряді – Верещук

Як повідомлялося, у червні народні депутати вирішили перенести позачергове засідання, на якому планувався розгляд проєкту постанови №5380 "Про Звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника Сполучених Штатів Америки поза НАТО (MNNA)", на осінь через візит Президента України Володимира Зеленського до Президента США Джо Байдена.

З 31 серпня до 5 вересня тривав візит Президента України Володимира Зеленського до США. 1 вересня він провів зустріч з Президентом США Джо Байденом. Загалом підсумком роботи української делегації у Сполучених Штатах стало надання Україні: 60 млн дол. на закупівлю американської військової техніки для української армії; 45 млн дол. гуманітарної допомоги для Донецької та Луганської областей; 12,8 млн дол. на боротьбу з COVID-19; 463 млн дол. на захист демократії, прав людини та розвиток реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-