Штати підтвердили готовність допомагати Україні припинити війну - Єрмак

Штати підтвердили готовність допомагати Україні припинити війну - Єрмак

Укрінформ
Сполучені Штати Америки підтвердили готовність зробити все від них можливе, аби допомогти Україні припинити війну і забезпечити систему стійкої безпеки.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", коментуючи візит української делегації на чолі з Главою держави до США, повідомляє Укрінформ.

"Усі перемовини можуть статися, коли є погодження на це всіх сторін. Можу тільки вам сказати, що Сполучені Штати готові, і вони підтвердили це, брати участь і зробити все, що можливо від них для того, щоб допомогти Україні припинити війну і забезпечити систему стійкої безпеки нашої країни", - відповів він на запитання, чи готові США долучатися до переговорів з Україною і Росією щодо врегулювання ситуації на сході й деокупації Криму.

Читайте також: Зеленський порушував тему Криму на всіх зустрічах у Вашингтоні - Кулеба

Єрмак також зазначив, що на зустрічі українського та американського Президентів питання заміни Мінської платформи чи відмову від неї не розглядалося.

"Але розглядалося питання долучення Сполучених Штатів до глобального розв'язання питання щодо безпеки України", - підкреслив очільник ОП.

За його словами, у тому числі це стосується і "Північного потоку-2", оскільки позиція України тут полягає в тому, що він є не комерційним проєктом, а питанням, "яке повністю стосується національної безпеки".

Читайте також: США гарантують запровадження санкцій проти Nord Stream 2: Президент назвав умови

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський нині перебуває у США з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена. Напередодні, 1 вересня, у Білому домі відбулася їхня зустріч. 2 вересня Глава держави перебуває у Каліфорнії.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-