Між Україною та США встановлять лінії захищеного зв'язку

Між Україною та США встановлять лінії захищеного зв'язку

Укрінформ
Між Україною та США укладено угоду про встановлення лінії захищеного зв'язку.

Відповідна угода була підписана у Вашингтоні між Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та Державним департаментом Сполучених Штатів Америки, передає Укрінформ із посиланням на сайт Глави держави.

"Документ передбачає наявність лінії захищеного зв'язку, забезпечує стабільний спеціальний канал комунікації між Україною та США, демонструє збереження і зміцнення двосторонньої довіри між Києвом і Вашингтоном", - зазначено в повідомленні.

Читайте також: Україна і США підписали рамкову угоду про стратегічні засади оборонного партнерства

Крім того, досягнута домовленість відповідає загальним українсько-американським інтересам по зміцненню миру і міжнародної безпеки, сприяє зменшенню загроз і підвищує ефективність виконання причетними національними урядовими підрозділами своїх функцій.

Нагадаємо: раніше Міністри оборони України та Сполучених Штатів Америки Андрій Таран та Ллойд Остін підписали міжурядову Угоду про проєкти у сфері досліджень, розробок, випробувань і оцінки.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський перебуває у Вашингтоні з робочим візитом на запрошення Президента США Джозефа Байдена.

Читайте також: Зеленський: Україна розраховує на гарантії з боку США щодо Nord Stream 2

1 вересня мають відбутися перемовини Глав держав.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-