Зеленський повезе Байдену список заручників Кремля — омбудсмен

Зеленський повезе Байдену список заручників Кремля — омбудсмен

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що, за наявною у неї інформацією, Президент Володимир Зеленський повезе з собою під час візиту до США списки осіб, зниклих безвісти у Донецькій і Луганській областях.

Про це Денісова сказала в ефірі телеканалу «Україна 24», передає кореспондент Укрінформу.

«Чому сьогодні Віталій Марків на свободі? Чому Олег Сенцов і наші моряки два роки тому повернулися? Тому що майже щодня згадували їх прізвища. Кожну людину, яка знаходиться у полоні... якщо ми будемо їх згадувати, то світ буде говорити про те, що там ці люди досі у небезпеці. Я знаю, що Президенту (Володимиру Зеленському — ред.) готували всі ці списки, щодо всіх — і щодо зниклих безвісти, і щодо заручників (Кремля — ред.), і щодо військовополонених, і щодо політв'язнів. І я знаю, що Президент їх повезе в Америку. І я думаю, що це питання теж буде там порушуватись і обговорюватися», - поінформувала український омбудсмен.

Читайте також: В Україні досі не створили реєстр зниклих безвісти - Офіс омбудсмена

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі омбудсмена України у понеділок поінформували, що у Донецькій та Луганській областях вважаються зниклими безвісти 258 осіб, із них 67 — військовослужбовці та резервісти.

Щороку 30 серпня у світі відзначається Міжнародний день жертв насильницького зникнення або День зниклих безвісти. Цей день був встановлений згідно із резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 21 грудня 2010 року.

31 серпня почнеться офіційний візит до Вашингтона Президента України Володимира Зеленського. 1 вересня він проведе перемовини з Президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-