Тейлор назвав дві теми, які можуть стати ключовими на переговорах Зеленського і Байдена

Тейлор назвав дві теми, які можуть стати ключовими на переговорах Зеленського і Байдена

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський добре підготовлений до зустрічі з лідером США Джо Байденом. І переговори в цілому обіцяють бути успішними.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Дом" озвучив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

"Думаю, зустріч може бути дуже успішною. Обом Президентам є що запропонувати один одному — найперше, обопільну підтримку і співпрацю", — зазначив дипломат.

Тейлор сказав, що на переговорах можуть бути підняті дві основні теми.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена перенесли через евакуацію американців з Кабула — Никифоров

По-перше, Зеленський може запропонувати Байдену долучитися до перемовин України і Росії щодо врегулювання ситуації на сході України.

"Я думаю, це було б гарним сигналом для Президента Зеленського, щоб залучити Президента Байдена і його адміністрацію до вирішення питання встановлення миру на Донбасі... Якщо Президент Зеленський порадить Президенту Байдену направити делегацію США для участі в переговорах з росіянами і українцями щодо Донбасу — це може бути новим елементом відносин. Це може стати новою главою в американо-українських відносинах", — наголосив він.

Друга тема — обговорення внутрішньої роботи, яку необхідно виконати Президенту Зеленському та яку він вже проводить.

Читайте також: Зустріч Зеленського і Байдена перенесли на 1 вересня - Голос Америки

"Це і економічна реформа, і судова реформа, і боротьба з олігархами. І хоч це, переважно, перебуває в зоні відповідальності Президента України, він може показати Президенту США, що ця робота просувається, триває і має певні успіхи", — сказав Тейлор.

"Отже, дві теми — війна проти Росії і реформування України. Це відповідні теми для розмови Президентів Зеленського і Байдена", — резюмував американський дипломат.

Нагадаємо, 31 серпня почнеться офіційний візит до Вашингтона Президента України Володимира Зеленського. 1 вересня він проведе перемовини з Президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-