В Офісі генпрокурора розповіли, коли Путіна можна буде притягнути до відповідальності

В Офісі генпрокурора розповіли, коли Путіна можна буде притягнути до відповідальності

Укрінформ
Президент Російської Федерації Володимир Путін може бути притягнутий до відповідальності за розв'язання війни проти України після того, як втратить свої повноваження.

Про це повідомив на пресконференції щодо розслідування Іловайської трагедії начальник Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Рудь, передає кореспондент Укрінформу.

“Відповідно до міжнародного права, є певний імунітет перших осіб держави. До них належать президент, прем’єр-міністр, міністр закордонних справ. Україна є цивілізованою країною і поважає міжнародне право. Водночас ми не сидимо склавши руки, ми збираємо докази для повідомлення про підозру всім особам, які розв’язали та ведуть війну проти України. Якщо у нас з’явиться можливість для повідомлення про підозру будь-якій особі, ми це зробимо”, - сказав Рудь.

Читайте також: Путін може піти на початку 2021 року через серйозну хворобу – The Sun

За його словами, українські правоохоронці працюють над тим, щоб усі особи у керівництві РФ рано чи пізно були притягнені до кримінальної відповідальності і постали перед судом за розв’язання і ведення агресивної війни проти України.

Як повідомляв Укінформ, у грудні 2020 року ОГП направив до Міжнародного кримінального суду інформаційне повідомлення щодо фактів віроломного вбивства українських військових під час Іловайської трагедії та оборони Донецького аеропорту.

Читайте також: Росія заздалегідь спланувала Іловайський котел – Офіс генпрокурора

29 серпня 2014 року під час забезпечення у районі Іловайська «зеленого коридору» для виходу з оточення українських військовослужбовців, які склали зброю, по них, а також по автомобілю з символом Червоного Хреста, було здійснено інтенсивні обстріли. Це призвело до загибелі 366 українських військових, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон, 24 - зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-