Ткаченко: 24 серпня - це день відновлення незалежності та справедливості

Ткаченко: 24 серпня - це день відновлення незалежності та справедливості

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав українців із 30-ю річницею Незалежності України та наголосив, що 24 серпня - це день відновлення незалежності і справедливості.

Як передає Укрінформ, про це Ткаченко написав у Телеграмі.

“Одне з найважливіших, найвагоміших свят будь-якої країни – День Незалежності. Незалежність – те, що дуже складно здобути, але дуже легко втратити”, - наголосив Ткаченко.

За його словами, українці знають це, бо пройшли дуже довгий, але важкий шлях до її набуття.

Ткаченко зауважив, що “сьогодні – не просто День Незалежності. Це день відновлення незалежності та справедливості. 30 років від дня проголошення. Але більше тисячі років історії”.

Як заявив міністр культури та інформаційної політики, “наша історія – нероздільна з нашою незалежністю. Саме тому і впроваджується нове свято, Указ про яке підписав під час виступу на урочистостях Президент України Володимир Зеленський. Відзначатиметься День Української державності 28 липня – у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. У День хрещення Київської Русі”.

Читайте також: Google привітав українців дудлом із зображенням козацької чайки

За словами Ткаченка, “дух свободи, волі та незалежності жив в українському народі, в нашій козацькій славі сторіччями. І ми пишаємося нашим корінням, нашому незламному духу. Цей дух свободи був і в Героях Небесної сотні, і в наших вояках, які загинули на сході України. Загинули за майбутнє нашої Незалежності. Пам’ятаємо це, українці”.

Як також додав міністр, сьогоднішній парад на Хрещатику, "був, мабуть, найкращий", який він коли-небудь бачив.

Читайте також: Шмигаль привітав українців з Днем Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня Україна відзначає 30-річчя Незалежності. Святкові заходи по всій країні проходять під гаслом "Ти у мене єдина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-