Поновлення Тупицького оскаржили у Верховному суді

Поновлення Тупицького оскаржили у Верховному суді

Укрінформ
До Великої палати Верховного Суду надійшла скарга на рішення Вищого адмінсуду у складі ВС, відповідно до якого визнано незаконним Указ Президента про звільнення Олександра Тупицького з посади судді Конституційного Суду.

Про це повідомили Укрінформу у пресслужбі Верховного Суду.

“До Великої палати Верховного Суду 16 серпня надійшла апеляція на рішення Вищого адмінсуду у складі Верховного Суду щодо поновлення Тупицького на посаді судді КС”, - сказали в суді.

Читайте також: Суд у справі Тупицького відклали на 9 вересня

Це вже друга апеляція на рішення щодо поновлення Тупицького, додали у ВС. Перша скарга від фізичної особи надійшла 21 липня.

Обидві справи ще не призначені до розгляду, оскільки увесь склад суддів Великої палати ВС перебуває у відпустці, зазначили у суді.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня 2021 року Верховний Суд визнав незаконним Указ Президента від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею КС.

Читайте також: Тупицькому в Офісі генпрокурора вручили нову підозру

У ВС пояснили своє рішення тим, що Президент не має повноважень звільняти суддю КС.

27 березня глава держави скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Зеленський зазначив, що це зроблено за результатами аудиту указів експрезидента, проведеного на виконання рішення РНБО.

Обоє звільнених суддів оскаржили указ Президента у Верховному Суді.

Читайте також: Кент прокоментував можливість санкцій США проти Тупицького

Крім того, Президент 29 грудня 2020 року підписав указ про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. 26 лютого Президент продовжив відсторонення ще на місяць.

Тупицький оскаржив укази про своє відсторонення у Верховному Суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-