Суд продовжить розглядати скаргу Медведчука на указ Президента про санкції 15 вересня

Суд продовжить розглядати скаргу Медведчука на указ Президента про санкції 15 вересня

Укрінформ
Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжить розгляд справи щодо оскарження указу Президента № 64/2021 про застосування санкцій до народного депутата Віктора Медведчука за позовом парламентарія 15 вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ВС у Телеграмі.

«4 серпня 2021 року КАС ВС продовжив розгляд справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, у якій оскаржено указ Президента від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення РНБО України від 19 лютого 2021 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині застосування цих санкцій до позивача. Наступне судове засідання з розгляду цієї справи відбудеться 15 вересня 2021 року о 15:00», - йдеться у повідомленні.

Під час судового засідання у середу колегія суддів ВС задовольнила клопотання представника позивача про долучення до матеріалів справи доказів.

«Також Суд виніс ухвалу, якою частково задовольнив клопотання представника третьої особи – Служби безпеки України про розгляд справи в закритому режимі із повним фіксуванням його перебігу за допомогою звукозаписувальних засобів. А саме — Верховний Суд вирішив розглядати справу в закритому судовому засіданні у частині дослідження доказів, які містять державну таємницю, у задоволенні іншої частини – відмовив», - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що ВС із метою надання представникові позивача часу для ознайомлення із додатковими документами, що містять гриф «Для службового користування», які надійшли до режимно-секретного відділу Верховного Суду, оголосив перерву у судовому засіданні.

Читайте також: Санкції проти Медведчука: суд за позовом Марченко оголосив перерву до 20 вересня

Як повідомлялося, РНБО 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку із розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-