Кулеба і Єрмак прибули до США для підготовки візиту Зеленського

Кулеба і Єрмак прибули до США для підготовки візиту Зеленського

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та керівник Офісу Президента Андрій Єрмак прибули до Вашингтона для підготовки візиту глави Української держави Володимира Зеленського до США.

Як передає Укрінформу, про це повідомив Кулеба у Фейсбуці.

«Сьогодні ми з Андрієм Єрмаком у Вашингтоні для підготовки першого офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Вашингтона на запрошення Президента США Джозефа Байдена, який відбудеться вже 30 серпня», - написав він.

За словами міністра, заплановано зустрічі з радником Президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, держсекретарем Ентоні Блінкеном, сенаторами та американськими аналітиками.

Читайте також: Допомога Україні і санкції проти Nord Stream 2: Палата представників США схвалила законопроєкт

Кулеба також зазначив, що станом на зараз Президент України є другим після канцлера Німеччини лідером з Європи, який відвідає США на запрошення Байдена.

«У президентів є низка великих тем. Але якими б вони не були, не буде жодних «підвищених тонів» або якогось шантажу. Буде розмова союзників, які спільно працюють над вирішенням складних проблем безпеки і процвітання України, Європи та євроатлантичного простору», - підкреслив Кулеба.

Читайте також: Візит Зеленського до США: В ОП кажуть, що вже домовилися підписати три документи

Також, за його словами, важливо, що Президент поїде до Сполучених Штатів у сильній позиції, одразу після наймасштабнішої в історії України міжнародної події: установчого саміту Кримської платформи, на який приїдуть понад три десятки партнерів України, серед яких і висока делегація із США.

Як повідомляв Укрінформ, саміт Кримської платформи у Києві відбудеться 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-