Візит Зеленського до США: В ОП кажуть, що вже домовилися підписати три документи

Візит Зеленського до США: В ОП кажуть, що вже домовилися підписати три документи

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець обговорив перебіг оборонних реформ в Україні та підготовку візиту Президента Зеленського до США з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та представниками Посольства Сполучених Штатів.

Про це повідомили в ОП, передає Укрінформ.

Представникам Посольства США розповіли про проведення оборонних реформ в Україні та імплементацію схвалених нещодавно законів та інших документів з питань національної безпеки й оборони. Співрозмовники приділили увагу розмежуванню повноважень між Міністерством оборони та Генеральним штабом ЗСУ, оптимізації органів військового управління, посиленню цивільного демократичного контролю, а також розбудові територіальної оборони й руху опору відповідно до ухваленого 16 липня поточного року Закону України «Про основи національного спротиву».

Читайте також: Україна підпише угоду зі США про розвиток військово-технічних проєктів

З метою належного забезпечення підготовки візиту Володимира Зеленського до США заступник керівника Офісу Президента обговорив завершення опрацювання трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проєктів у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці у космічній галузі. Американська сторона висловила готовність забезпечити підписання вказаних документів у межах візиту Глави Української держави до Вашингтона.

Читайте також: Зеленський і Байден обговорять безпеку, енергетику та судову реформу – Кент

"Сторони також обговорили практичні питання двостороннього оборонного співробітництва, зокрема надання Сполученими Штатами допомоги у розвитку українських оборонних спроможностей, реформуванні ЗСУ та оборонно-промислового комплексу України. Стюарт запевнила у незмінній підтримці українського сектору безпеки й оборони та відзначила стійкий рух до поглиблення українсько-американського оборонного партнерства", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Білий дім підтвердив, що зустріч Президентів США й України в Вашингтоні може відбутися 30 серпня.

Президент США Джо Байден запросив Президента Зеленського відвідати Білий дім під час останньої телефонної розмови на початку червня. До цього моменту сторони узгоджували дати візиту глави Української держави до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-