Хомчак відзвітував про свою роботу в ЗСУ

Хомчак відзвітував про свою роботу в ЗСУ

Укрінформ
Руслан Хомчак заявив, що ще у 2019 році визначив пріоритетні завдання як для себе, так і для ЗСУ, і основні з них, за його словами, вдалося виконати.

Про це йдеться у зверненні Головнокомандувача Збройних Сил України на сторінці ЗСУ в Facebook, передає Укрінформ.

За словами Хомчака, "також закладено суттєве підґрунтя для реалізації запланованого". Зокрема, "у ЗСУ завершили перший практичний етап трансформації системи об'єднаного керівництва сил оборони та створили систему військового управління, яка забезпечуватиме ефективне та безперервне управління військами в умовах загрози розширення збройної агресії Росії та сучасних безпекових викликів".

Окрім того, за словами Хомчака, "органи військового управління перейшли на функціонування у складі типових J- (G, A, N) структур".

"Зазначений перехід створює фактично нову культуру роботи штабів усіх рівнів, орієнтовану на підвищення рівня їхньої взаємосумісності з органами управління збройних сил держав-членів НАТО", – наголосив він.

Читайте також: Хомчак іде з посади головнокомандувача ЗСУ - за рішенням Зеленського

Також до кінця цього року всі органи військового управління набудуть повних оперативних спроможностей у нових організаційних структурах.

"Вдалося здійснити й оптимізацію процедур вироблення управлінських рішень з чітким розмежуванням повноважень та відповідальності за реалізацію функціональних вертикалей щодо генерування, застосування та забезпечення військ (сил)", – розповів він.

Читайте також: До кінця тижня можуть назвати, хто замінить звільнених заступників Тарана

Хомчак наголосив, що "реформи ніколи не відбувалися безболісно, особливо коли це стосується розмежування повноважень та усунення дублювання функцій між ЗСУ і Міноборони".

"В умовах протидії російській агресії проведення реформ ускладнювалося і внутрішнім спротивом, і спробами дискредитації мене та інших командирів", – заявив Хомчак.

За його словами, у відомстві вдалося:

  • проаналізувати стан забезпечення ЗСУ;
  • наростити організацію підготовки військ за стандартами НАТО;
  • продовжити впровадження досвіду, набутого під час проведення АТО/ООС;
  • вдосконалити навчально-матеріальну базу;
  • на належному рівні забезпечити безпеку арсеналів, баз і складів ЗСУ;
  • поглибити співробітництво у сфері оборони щодо входження до Євроатлантичної системи колективної безпеки;
  • активізувати військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та розширили співпрацю в Чорноморському регіоні.
Читайте також: Хомчак замінить Коваля на посаді першого заступника секретаря РНБО

Водночас Хомчак запевнив, що "попри перешкоди, досягнуто позитивних результатів, запроваджені зміни незворотні на шляху до євроатлантичної інтеграції України".

"Система має працювати незалежно від особистості. Сталися докорінні зрушення, які дозволять працювати без втручання "в ручному режимі", – запевнив він.

Як повідомлялося, Президент звільнив Хомчака з посади головнокомандувача Збройних сил України та призначив на неї Валерія Залужного, який був командувачем Оперативного командування "Північ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-