Зеленський представив нового керівника Служби зовнішньої розвідки Литвиненка

Зеленський представив нового керівника Служби зовнішньої розвідки Литвиненка

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський представив колективу Служби зовнішньої розвідки України (СЗРУ) новопризначеного голову Олександра Литвиненка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Глава держави вручив Литвиненку службове посвідчення та привітав із призначенням на цю посаду. На церемонії представлення були присутні Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

«Олександра Валерійовича ми всі знаємо, я особисто знаю його два роки. Багато працюємо в Раді національної безпеки і оборони. Дуже багато зробили під його керівництвом в Інституті стратегічних досліджень. Справді з великою повагою ставлюся до пана Литвиненка. Він – досвідчена й поважна людина, професіонал з прекрасною репутацією», – повідомив Президент.

За словами Зеленського новий керівник розуміє завдання, які стоять перед зовнішньою розвідкою. Глава держави вважає, що Литвиненко має зберегти навколо себе фахових людей, щоб разом іти до реформування СЗРУ.

«У нас сьогодні одне велике завдання – це захист нашої державності, нашого суверенітету, територіальної цілісності. І кожен повинен це робити прозоро, відкрито, віддаючи свої сили та знання», – заявив Президент.

Читайте також: Зеленський призначив нового керівника Служби зовнішньої розвідки

Литвиненко подякував Главі держави за довіру та зауважив, що для нього це призначення є великою честю та викликом.

«Переконаний, що у Службі зовнішньої розвідки прекрасні традиції, прекрасний потенціал, дуже потужні фахівці. І я впевнений, що разом з вами ми зможемо зробити все для захисту національних інтересів нашої держави, отримання випереджальної, якісної оперативної інформації про плани й наміри нашого ворога – Російської Федерації, інших держав. Я переконаний, що разом ми виправдаємо довіру Президента, керівництва держави й забезпечимо виконання завдань нашої служби», – наголосив він.

Литвиненко народився 1972 року в Києві. Має декілька вищих освіт. Зокрема, у 2009 році закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство», а також 2013-го – Королівський коледж оборонних наук (RCDS), Велика Британія.

Працював на різних посадах у Службі безпеки та Раді національної безпеки і оборони України. Генерал-майор запасу. Із серпня 2019 року обіймав посаду директора Національного інституту стратегічних досліджень.

Доктор політичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня Президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Кондратюка з посади голови Служби зовнішньої розвідки України та призначив на це місце Олександра Литвиненка.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-