Кулеба пояснив, чому поїздка Сійярто в зону ООС важлива для Ради Європи

Кулеба пояснив, чому поїздка Сійярто в зону ООС важлива для Ради Європи

Укрінформ
Перший візит головуючого в Комітеті міністрів Ради Європи міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петера Сійярто на Схід України є знаком того, що збройний конфлікт перебуває у фокусі Комітету.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з Сійярто пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Відвідування мною і Петером операції Об’єднаних сил є важливим знаком, що російсько-український збройний конфлікт залишається найбільшою загрозою безпеці Європи та перебуває у фокусі Комітету міністрів Ради Європи”, - зазначив Кулеба.

Він підкреслив, що це перший з 2014 року візит голови Комітету міністрів Ради Європи до України і в зону проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також: Сіярто вкотре озвучив вимогу закрити сайт «Миротворець»

За словами глави МЗС України, після пресконференції разом з Сійярто вони полетять на Схід, де глави дипломатій ознайомляться з безпековою ситуацією та кроками України до полегшення складного життя людей у зоні бойових дій і підвищення їхньої безпеки.

Сійярто ж зауважив, що дуже радий тому, що може бути першим головуючим, який відвідає Схід України.

“Ми, угорці, зацікавлені в тому, щоб цей конфлікт на Сході мав вирішення. Мінські домовленості - це той напрям, яким, ми сподіваємося, корабель цього конфлікту вибереться у мирні води... Ми сподіваємося, що ця територія буде мирною, і ми зможемо знайти рішення для ліквідації усіх конфліктів. Своїми силами, своїми можливостями ми будемо причетні до цього. Це є інтересом не тільки України, Угорщини, а й угорців, що живуть на Закарпатті”, - наголосив високопосадовець.

Читайте також: Сіярто хоче, щоб в Україні дозволили державне управління мовою нацменшин

Як повідомлялося, головуючий у Комітеті міністрів Ради Європи міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сійярто перебуває в Україні з робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-