Закон про національні спільноти зруйнує базові меседжі Кремля — Арестович

Закон про національні спільноти зруйнує базові меседжі Кремля — Арестович

Укрінформ
Ухвалення в майбутньому закону про національні спільноти, як і вже прийнятий Закон "Про корінні народи України", руйнують твердження Кремля, що в Україні порушуються права "різних громадян, різних культур, різних мов". 

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович.

"Заяви Росії про те, що тут ущемляються "національні меншини" або "національні спільноти", або що Україна надає нерівні права і можливості для різних громадян, різних культур, різних мов будуть трохи ускладнені після прийняття закону. Тобто ця частина російської пропаганди буде підсічена. І це дуже добре, тому що вона становить один з найсерйозніших векторів, за яким вони нас намагаються критикувати", — сказав він.

Читайте також: У Резнікова розповіли про роботу над закріпленням латиниці для кримськотатарської мови

Проте, зазначив Арестович, навіть нові закони України не в силі зупинити потік дезінформації та пропаганди з боку Кремля.

"Річки дезінформації проти України існуватимуть стільки, скільки існує Російська Федерація. Тому і на цій темі вони гратимуть", — вважає спікер української делегації в ТКГ.

Але крім Росії існують ще й інші країни, в яких діють норми міжнародного права, додав він.

Читайте також: Зеленський анонсував закон про національні спільноти

"Існують міжнародні організації, які дають свою відповідну оцінку. І ця оцінка буде в плюс Україні, і допоможе нам міцніше закріпити нашу позицію на міжнародній арені", — підсумував Арестович.

Як повідомлялося, Верховна Рада розробляє новий законопроєкт про національні спільноти. Це визначення використовуватимуть замість "національних меншин". Як пояснив Президент Володимир Зеленський, термін "меншини" з самого початку несе в собі почуття нерівності громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-