Президент Молдови назвала Україну одним із пріоритетів у зовнішній політиці

Президент Молдови назвала Україну одним із пріоритетів у зовнішній політиці

Укрінформ
Президент Республіки Молдова Мая Санду представила своє бачення і пріоритети зовнішньої політики на майбутні роки в рамках зустрічі з дипломатичним корпусом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт президентури Республіки Молдова.

«Ми користуємося зараз великою відкритістю з боку наших зовнішніх партнерів, але нам слід багато працювати, щоб оцінити це і використовувати на благо людей. Ми не можемо втратити цю можливість», - підкреслила Санду під час презентації документа.

За її словами, діяльність президентури в сфері зовнішньої політики буде здійснюватися за п'ятьма основними напрямками, серед яких підтримка регіональної безпеки і безконфліктного простору шляхом збереження добросусідських відносин з Румунією, Україною та іншими країнами, а також шляхом зміцнення інститутів безпеки і оборони.

Пріоритетами вона також назвала подолання пандемії COVID-19, допомогу у відновленні економіки країни, боротьбу з корупцією, просування правової держави і активну роль на глобальному рівні.

Читайте також: На Буковині відновлюють під’їзди до кордону з Молдовою - відео

Зазначається, що згідно з Конституцією, президент Республіки Молдова представляє країну у відносинах з іншими країнами на найвищому рівні і здійснює свої повноваження в сфері зовнішньої політики у співпраці з парламентом і урядом.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський привітав Президента Молдови Маю Санду з перемогою демократичних проєвропейських політичних сил на дострокових парламентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-