Україна в ОБСЄ: Путін опублікував статтю з фейковими наративами про Україну

Україна в ОБСЄ: Путін опублікував статтю з фейковими наративами про Україну

Укрінформ
Місія України в ОБСЄ звернула увагу країн-учасниць на концепцію суверенітету, яку висловив президент РФ Володимир Путін у своїй статті з фейковими наративами про Україну.

Як передає кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 15 липня.

Під час свого виступу Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк звернув увагу іноземних колег на те, що минулого понеділка, 12 липня, Путін "опублікував довгу статтю з цілим набором російських фейкових наративів про Україну".

"Я думаю, що деякі мої колеги з нею вже ознайомилися. Я б хотів процитував з неї лише одне речення: "Впевнений, що справжній суверенітет України можливий лише в партнерстві з Росією". Досить цікава концепція суверенітету, чи не так?", - заявив Цимбалюк.

Очільник української місії при ОБСЄ вказав на те, що керівництво Кремля залишається розчарованим з приводу того, "що незалежна Україна не прагне до цього російського так званого "партнерства" після того, як Росія розпочала збройну атаку на Україну в 2014 році, у результаті чого було тимчасово окуповано та здійснено спробу анексії частини території України".

Читайте також: Росія використовує гуманітарну політику як зброю — експерт

"Тобто, Росія просто продовжує свою агресію, сподіваючись, що спрацює так званий "примус до миру" – ще одна концепція, яку вона створила, перекрутила та якою грубою зловживає у своїх власних войовничих цілях, приклади чого ми спостерігали у багатьох країнах, зокрема, недавно у Грузії та Україні".

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня Путін опублікував статтю "Про історичну єдність росіян та українців". У ній викладено російську імперську версію історії Східної Європи від часів Давньої Русі до сучасності. У статті Путін зневажливо ставить під сумнів територіальну цілісність та суверенітет України, заявляючи, що російська сторона "ніколи не допустить, щоб наші історичні території і близьких для нас людей, які живуть там, використовували проти Росії". Тим, хто зробить таку спробу, хочу сказати, що таким чином вони зруйнують свою країну", - пригрозив Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-