Німеччина продовжує наполягати на проведенні виборів на сході України

Німеччина продовжує наполягати на проведенні виборів на сході України

Укрінформ
Німеччина працює з Францією над поступом у Мінських угодах і водночас продовжує наполягати на проведенні на сході України місцевих виборів за «формулою Штайнмаєра».

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сторони, за словами Меркель, обговорили Мінські угоди, те, що Україна перебуває у дуже проблематичній ситуації, а Німеччина та Франція відіграють тут особливу роль «у рамках анексії Криму (...що було для нас шоком, з яким ми не можемо змиритися), а також, з нашої точки зору, нелегального сепаратистського панування у регіонах Донецька та Луганська».

Читайте також: Франція нагадує, за яких умов можливі вибори на окупованому Донбасі

«На жаль, стосовно Мінського формату ми змогли зробити недостатньо кроків», - констатувала Меркель. Вона нагадала, що українська сторона готова була відкрити на контактній лінії кілька нових КПП, що не знайшло такої самої підтримки з боку сепаратистів «Л/ДНР».

Канцлер водночас наголосила на необхідності «перенесення так званої формули Штайнмаєра в українське законодавство». Вона знову повторила, що Німеччина «хоче в кінці мати вибори також на Донбасі».

Глава німецького уряду визнала, що на Україну чиниться великий тиск, у тому числі через велику кількість військових навчань і посилення присутності російських військ на кордоні та навколо неї, дії в Азовському морі тощо.

Читайте також: Вибори в ОРДЛО неможливі, поки там Росія - Штати в ОБСЄ

Все це, підсумувала Меркель, «посилює занепокоєння щодо досягнення мирного розвитку подій», і звернула увагу на збільшення випадків загибелі українських солдат останнім часом.

Німеччина, пообіцяла її представниця, продовжуватиме бути ангажованою до втілення у життя Мінських угод і досягнення прогресу в цьому, яким би не був новий уряд ФРН після вересневих виборів.

Як повідомлялося, Президент Зеленський перебуває 12 липня в Берліні з робочим візитом. Уранці він зустрічався з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-