Данілов запевняє, що санкції щодо Медведчука діють у повному обсязі

Данілов запевняє, що санкції щодо Медведчука діють у повному обсязі

Укрінформ
Введені санкції відносно Віктора Медведчука діють у повному обсязі.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов написав у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Введені санкції відносно В.Медведчука діють у повному обсязі. Інформацію, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ щодо начебто послаблення санкційного режиму відносно В.Медведчука та його активів, або те, що «санкції не працюють» - свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, що не відповідає дійсності”, - запевнив Данілов.

За його словами, не відповідає дійсності і поширена окремими медіа інформація про начебто купівлю мережі автозаправних станцій, яка належить Медведчуку, однією з комерційних структур.

“Усі процеси в частині дотримання і виконання санкційного законодавства знаходяться виключно у правовому полі, а не в підкилимному режимі, як до цього звикли "творці" корупційно-олігархічної системи”, - додав секретар РНБО.

Читайте також: Суд продовжив домашній арешт Медведчука до 7 вересня

Він порадив окремим політичним суб’єктам, зокрема народним депутатам, не намагатися "порєшать" у звичний їм спосіб питання зняття санкцій або їх послаблення. “Крім того, як і спроби уникнути сплати податків, приводять "українських" бізнесменів до необхідності володіти навіть олівцями і білизною - через офшорні компанії, так і намагання уникнути санкцій – явище одного порядку. Тому наші правоохоронці завжди будуть вдячні журналістам і небайдужим громадянам за допомогу в пошуку і поверненні активів осіб, на яких накладено українські санкції”, - зазначив Данілов.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких Віктор Медведчук, Оксана Марченко, Наталія Лавренюк та ін.

Цим рішенням передбачено застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відносно Медведчука, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій, зупинення виконання економічних та фінансових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-