На Банковій поки не збираються створювати президентський пул ЗМІ

На Банковій поки не збираються створювати президентський пул ЗМІ

Укрінформ
На найближчі поїздки Президента України Володимира Зеленського формування так званого президентського пулу ЗМІ не планується.

Про це сказав на своєму першому після призначення брифінгу прессекретар Президента Сергій Никифоров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо пулу (ЗМІ - ред.) мені така інформація невідома. На найближчі поїздки точно не планується", - зазначив Никифоров.

Читайте також: Никифоров обіцяє регулярні брифінги на Банковій

Відповідаючи на запитання стосовно попередніх пресконференцій Президента, де не всі журналісти могли акредитуватися і поставити свої запитання, Никифоров сказав, що чув чимало такої критики, але в розумних часових рамках нема змоги в будь-якому випадку надати усім можливість поставити запитання та отримати на нього відповідь.

"Щодо попередніх пресконференцій Президента, зокрема стосовно останньої, що пройшла в ангарі заводу "Антонов", то чув від колег і читав у Фейсбуці багато критики, що не всі мали змогу поставити запитання й отримати відповідь. Насправді пресконференція тривала і так набагато довше, ніж була запланована. Я знаю, що пресслужба зробила все можливе, щоб дати Президентові можливість відповісти на якомога більше запитань. Просто не можна фізично в якісь розумні часові рамки надати усім можливість поставити запитання та отримати відповідь", - підкреслив прессекретар.

За його словами, те саме стосується й акредитації, бо на події "має бути присутня якась адекватна кількість людей". І саме з цих міркувань, зауважив він, виходить пресслужба, коли запрошує журналістів.

Читайте також: Дата й порядок денний візиту Зеленського у Вашингтон ще опрацьовуються - прессекретар

Як повідомляв Укрінформ, Никифоров призначений на посаду прессекретаря Президента України 9 липня. Раніше він працював ведучим новин на телеканалі «Україна 24», на каналі Euronews.

Юлія Мендель була прессекретарем Президента із червня 2019 року. 30 квітня 2021 року стало відомо про те, що вона написала заяву про звільнення з цієї посади. Указ про її звільнення Президент підписав 9 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-