Зеленський обговорив із президентами Литви і Євроради безпекову ситуацію в регіоні

Зеленський обговорив із президентами Литви і Євроради безпекову ситуацію в регіоні

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час тристоронніх переговорів з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою та очільником Європейської ради Шарлем Мішелем наголосив на незмінності стратегічного курсу України на набуття повноправного членства у Євросоюзі.

Зустріч відбулася у межах робочого візиту Зеленського до Литви, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал Офісу Президента.

"Відбувся обмін думками щодо важливості фіксації європейської перспективи України й подальшої підтримки цієї амбітної мети з боку Євросоюзу та держав – членів ЄС. Президент України високо оцінив той факт, що саме Литва стала першою країною Євросоюзу, яка уклала з Україною відповідну двосторонню декларацію", - зазначили в ОП.

Окрема увага під час зустрічі була приділена обговоренню безпекової ситуації в регіоні, передусім у контексті концентрації російських військ та озброєння, що триває вздовж українського державного кордону, а також на тимчасово окупованих територіях України.

Зеленський висловив подяку Литві та керівництву Європейського Союзу за чітку позицію щодо неприйнятності відновлення діалогу ЄС – РФ на найвищому рівні в умовах продовження агресії Росії проти України.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Євроради підготовку до саміту Україна–ЄС

Президент поінформував співрозмовників про перебіг підготовки до інавгураційного саміту Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня 2021 року в Києві. Він відзначив важливість цього заходу для привернення уваги міжнародної спільноти до окупації АР Крим.

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-