Данілов: Перейти на українську та англійську треба було ще 1991 року

Данілов: Перейти на українську та англійську треба було ще 1991 року

Укрінформ
Аби підвищити свою зовнішню безпеку, Україні потрібно вирішити питання, в якому варто було поставити крапку ще в 1991 році, зокрема, питання мови.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю виданню Forbes заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

“Нам треба робити своє. Ми ще не стали великою економікою, тому що 30 років зʼясовуємо стосунки й обговорюємо питання, щодо яких мали б поставити крапку ще в 1991 році. Якби ще тоді перейшли на двомовність – на українську й англійську мови, - не було б цих негараздів. Зеленський – це перший націонал-патріотичний президент, який хоче поставити крапку в мовному питанні”, - заявив Данілов, додавши, що колишній Президент Віктор Ющенко мав шанс і можливості стати таким, але він перейшов на домовленості й інші неприпустимі речі.

Читайте також: Другою мовою в Україні має бути англійськаДанілов

Серед стратегічних партнерів України Данілов назвав Велику Британію, США, країни Балтії та Польщу. Водночас він підкреслив, якщо Україна проявлятиме слабкість, то частина з них можуть перестати ставитися дружньо.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня секретар РНБО Олексій Данілов під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Культура. Медіа. Туризм” заявив, що Україна повинна убезпечити себе від«лінгвістичної війни», яку розв'язала Російська Федерація, більш активно запроваджуючи англійську мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-