Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної поліції

Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної поліції

Фото, відео
Укрінформ
Українська поліція має активно протидіяти злочинності й допомагати людям у складних ситуаціях, українці мають відчувати, що різниця між міліцією та поліцією не у назві, а у принципах й ставленні до кожного громадянина.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Національної поліції й 100-річчя Національної академії внутрішніх справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Урочистості з нагоди Дня Національної поліції / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

“Щодня українська поліція має активно протидіяти злочинності, забезпечувати публічний порядок, допомагати людям в різних складних, критичних ситуаціях, зокрема, приборканні пандемії COVID-19, а найголовніше — зміцнювати рівень довіри українського суспільства. Усі громадяни нашої держави мають відчувати, що різниця між міліцією та поліцією не у назві, а у принципах, доблесті, доброчесності, ставленні до кожного громадянина, кожної людини”, - зазначив глава держави.

Водночас Президент підкреслив, що сьогодні варто, перш за все, зосередитись на актуальних викликах безпеки України, мобілізувати зусилля задля успішної боротьби з криміналітетом, подоланні тіньової економіки, контрабанди, впливу “злодіїв у законі”.

“Деолігархізація — це не лозунги, це чітка, послідовна і справедлива політика держави Україна. І для неї потрібен рішучий, безкомпромісний наступ, без локдауну, послаблень або вибірковості, а також напрацювання ефективного юридичного інструментарію для подолання багатьох гальмуючих факторів, яких за ці роки накопичилося чимало”, - запевнив Зеленський.

Читайте також: Від початку російської агресії на сході України загинув 141 правоохоронець - Зеленський

Глава держави додав, що він уже ініціював відповідні законопроєкти, але наголосив, що зупинятися на цьому шляху не можна. “Завдання практиків і науковців — якнайшвидше знайти і запропонувати нові дієві механізми для правоохоронних інституцій держави, зокрема, Національної поліції”, - зауважив Президент.

Урочисті заходи, приурочені до 6-ї річниці Національної поліції, пройшли у селі Віта Поштова Київської області.

Тут також відбувся випуск курсантів Національної академії внутрішніх справ, яка у 2021 року відзначає своє сторіччя.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Президент Володимир Зеленський привітав Національну академію внутрішніх справ зі сторічним ювілеєм з дня заснування та вручив дипломи випускникам. 

«Окремо я хочу звернутися до новоспечених молодих офіцерів. Цьогорічне отримання дипломів – втричі почесніше й відповідальніше. Ви завершуєте навчання у століття вашої альма-матер, у 25-ту річницю Конституції України та в рік 30-річчя незалежності України! Тож будьте гідними синами своєї академії, вартовими фундаментальних засад нашої Конституції та захисниками нашої незалежності! В добру путь, шановні випускники! В добру путь, панове офіцери!» – звернувся Президент до колективу та випускників академії.

Читайте також: У Києві до Дня Нацполіції відзначили кращих столичних правоохоронців

На початку урочистих заходів на місце події було внесено прапор Національної поліції, присутні привіталися гаслом "Слава Україні - Героям Слава". Прозвучав гімн України, і учасники заходів вшанували пам'ять загиблих поліцейських під час виконання своїх службових обов'язків.

Після промов Президента Володимира Зеленського і глави МВС Арсена Авакова, глава держави нагородив поліцейських державними нагородами.

Після цього кращим випускникам вручили дипломи з відзнакою.

Згодом на одній із локацій відбулися навчання, за якими спостерігали Зеленський та інші запрошені гості.

За легендою навчань, поліцейські мали звільнити заручника, і його звільнення відбувалося, зокрема, з допомогою бійців КОРДу, які прибули на місце події на гелікоптері.

Також неподалік від місця урочистого заходу була локація із технікою, на якій можна було оглянути, зокрема, зразки службового транспорту поліції, у тому числі і патрульних поліцейських, та інше.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня відзначався День Національної поліції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-