Разумков упевнений, що Зеленський не збирається у відставку

Разумков упевнений, що Зеленський не збирається у відставку

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що Президент Володимир Зеленський не бажає іти у відставку, оскільки «дуже багато ще не зроблено».

Про це він сказав під час пресконференції на тему: «Парламентаризм. Конституція. Незалежність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений, що Президент не хоче сьогодні полишити свою позицію, тому що дуже багато ще не зроблено. Лише половина строку пройшла, у нього є достатньо часу для того, щоб працювати далі, чому він повинен піти зі своєї посади для мене загадка, логіки в цьому немає», - сказав Разумков, відповідаючи на запитання, наскільки ймовірно, що Президент Володимир Зеленський оголосить позачергові вибори президента.

Водночас він назвав чотири аспекти, які можуть стати причиною для проведення позачергових виборів Президента України.

«Є чотири аспекти, які дозволяють піти на дострокові вибори. Це або за станом здоров’я, це, не дай Боже, смерть, це імпічмент або відставка. У будь-якому випадку це я не думаю, що потрібно сьогодні Президенту», - розповів голова парламенту.

Окрім того, Разумков зазначив, що дострокове припинення Президентом своїх повноважень позбавляє його права висуватися на наступні президентські вибори.

«Ми зараз говоримо про Виборчий кодекс. Згідно з ним, не пам’ятаю статтю, якщо Президент України достроково припинив свої повноваження, він не може висуватися на наступні президентські вибори. Тому я й кажу, що те, що сьогодні використовують ЗМІ, це нісенітниця, тому що Президент чітко сказав, що буде працювати далі. Піти на дострокові вибори - це закрити собі можливість іти далі на вибори. Ми розуміємо, що Президент точно цього не бажає, і ми бачимо це в його заявах, у його позиціях, я повністю з ним погоджуюся в цьому плані», - сказав Разумков.

Голова Верховної Ради також заявив, що і сам не збирається у відставку, йому подобається його робота.

"Я її буду робити до того часу, поки мені це довірить український народ", - додав Разумков.

Читайте також: Чутки про відставку Авакова почалися в день його призначення - Геращенко

Як повідомлялося, напередодні в інтерв’ю Зеленський на запитання, чи хоче він бути Президентом другий термін, сказав: «Не від мене залежить. Це – вибір людей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-