Павло Фукс заявив про вихід із наглядової ради Меморіального центру «Бабин Яр»

Павло Фукс заявив про вихід із наглядової ради Меморіального центру «Бабин Яр»

Укрінформ
Українсько-російський бізнесмен Павло Фукс, щодо якого Рада національної безпеки й оборони України днями оголосила санкції, заявив про припинення своїх повноважень у наглядовій раді Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» і вихід із неї.

Про це передає Укрінформ із посиланням на наглядову раду центру Голокосту та телеграм самого Фукса.

«У зв’язку із ситуацією, що склалася довкола санкцій, введених РНБО, Павло Фукс вирішив узяти паузу в участі в роботі Меморіалу, щоб не наражати організацію на додаткові юридичні та політичні ризики. Водночас, після вирішення цієї ситуації та відновлення свого чесного імені, Павло Фукс обіцяє повернутися до Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», – заявили в наглядовій раді.

Читайте також: РНБО запровадила санкції проти Фірташа та Фукса

Сам Фукс підтвердив новину у своєму телеграм-каналі, назвавши при цьому звинувачення РНБО «необґрунтованими», і повторив свої попередні заяви, що має намір оскаржити ці звинувачення в судовому порядку. Він також знову заперечив причетність до газовидобувної компанії, що було названо як причину санкцій проти нього.

Нагадаємо: 18 червня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що РНБО вирішила запровадити «максимальний комплект санкцій», зокрема, проти Павла Фукса, якого він назвав «російським бізнесменом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-