Меркель подзвонила Зеленському і Путіну у 80-ту річницю нападу вермахту на СРСР

Меркель подзвонила Зеленському і Путіну у 80-ту річницю нападу вермахту на СРСР

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель у 80-ту річницю нападу Німеччини на Радянський Союз провела телефонні розмови з Президентом України Володимиром Зеленським та російським лідером Володимиром Путіним.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з пресслужби глави німецького уряду.

Зокрема, як зазначається, у розмові з Зеленським канцлер "підкреслила, що скоєні німцями злочини, в результаті яких багато мільйонів людей в Україні, а також у Росії, Білорусі та інших колишніх радянських республіках втратили життя, не мають бути забутими".

Читайте також: Меркель у промові про напад Німеччини на СРСР згадала російську анексію Криму та схід України

З того ж приводу канцлер здійснила дзвінок і до Москви. Вона підкреслила, що страждань через німецькі злочини проти народів Росії, України, Білорусі та інших колишніх республік СРСР зазнали мільйони родин.

При цьому, як пише Інтерфакс, у пресслужбі Кремля заявили, що Путін на прохання Меркель "поінформував про основні підсумки російсько-американського саміту у Женеві 16 червня".

Раніше в Офісі Президента України повідомили, що під час телефонної розмови 22 червня Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запросила Володимира Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна для обговорення низки питань двосторонніх відносин та процесу мирного врегулювання на Сході України.

Як повідомлялося, 16 червня у Женеві відбувся саміт президентів США та РФ Джо Байдена та Володимира Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-