Суд відмовив адвокатам Януковича та не скасував дозволу на заочне розслідування

Суд відмовив адвокатам Януковича та не скасував дозволу на заочне розслідування

Укрінформ
Київський апеляційний суд відмовив захисту Віктора Януковича у відкритті провадження за скаргою на ухвалу Шевченківського районного суду Києва про надання дозволу на заочне слідство щодо експрезидента у справі про захоплення влади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

«Суддею судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду відмовлено у відкритті провадження ... у зв’язку з тим, що апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в порядку ст. 309 Кримінального процесуального кодексу України», - зазначили у суді.

Як повідомлялося, 3 червня Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання прокуратури про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) щодо експрезидента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Читайте також: Суд ЄС зняв старі санкції з Януковича

4 травня 2020 року Печерський районний суд міста Києва заочно взяв під варту Януковича у цій справі. В Офісі Генерального прокурора заявили, що рішення суду дає право стороні обвинувачення розпочати щодо експрезидента процедуру екстрадиції.

Також прокурори заявляли, що будуть звертатися до суду по дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто заочне слідство.

Київський апеляційний суд 25 березня 2021 р. підтвердив законність рішення про заочний арешт експрезидента Віктора Януковича у справі про захоплення державної влади.

Читайте також: Узурпація влади: захист Януковича оскаржить рішення суду про заочне слідство

За інформацією Офісу Генпрокурора, в цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні - жовтні 2010 року експрезидентом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як Президента внаслідок повернення у неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, в яку Законом «Про внесення змін до Конституції України» від 8 грудня 2004 року були внесені зміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-