Ляшко розповів новій колегії МОЗ про пріоритети для міністерства

Ляшко розповів новій колегії МОЗ про пріоритети для міністерства

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко презентував оновленій колегії Міністерства охорони здоров'я першочергові напрямки діяльності міністерства.

Як передає Укрінформ, про це Ляшко повідомив у Фейсбуці.

«На першій колегії розглянули три планові питання: про результати комплексного аналізу можливості ефективного реагування системи охорони здоров’я щодо протидії спалаху COVID-19; про хід виконання Національного плану вакцинопрофілактики COVID-19; про результати реалізації Програми медичних гарантій у 2020-2021 роках. Також презентував членам колегії першочергові напрямки діяльності міністерства", - повідомив міністр.

Читайте також: Президент вимагає персональної відповідальності чиновників за невиплати лікарям

Так, серед першочергових напрямків Ляшко вказав розробку Стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року; відновлення кадрової потужності МОЗ; забезпечення ефективного функціонування Національної служби здоров'я та ДП «Медичні закупівлі України"; запуск програми технічного оновлення лікарень; реформування корпоративного управління в системі охорони здоров'я.

Міністр також планує зосередитися над роботою в напрямку належного фінансування галузі охорони здоров'я, зокрема, при формуванні державного бюджету на 2022 рік. Планується формування позиції щодо співоплати в програмі медичних гарантій, запуск відкритого діалогу щодо можливості впровадження медичного страхування, забезпечення належної оплати праці медиків.

Ляшко зазначив серед напрямків роботи створення єдиного реєстру медичних та фармацевтичних працівників та підвищення престижності та самостійності медсестринських професій.

Читайте також: Запуск е-лікарняних: що зміниться для пацієнтів і медиків

До блоку "Якісна медична допомога" віднесені: розробка Дорожньої карти забезпечення якості медичної допомоги; розвиток програм боротьби з онкологічними хворобами; створення центрів допомоги пацієнтам з орфанними захворюваннями; створення можливості трансплантації кісткового мозку дорослим в Україні; оновлення підходів до фінансування психіатричної допомоги.

Окремо Ляшко наголосив на нарощуванні темпів вакцинації, у першу чергу, проти COVID-19; формуванні мережі Центрів контролю та профілактики хвороб; нових підходах до формування резервів лікарських засобів і медвиробів; нових підходах до харчування дітей в організованих колективах.

Крім того, міністр пообіцяв введення нових номенклатур лікарських засобів та медвиробів вже влітку; зменшення фальсифікату в обігу лікарських засобів; розширення програми «Доступні ліки»; збільшення ролі ДП «Медичні закупівлі України» в забезпеченні централізованих програм; недопущення переривання в постачанні ліків.

Читайте також: Ляшко: До кінця червня вийдемо на 30 вакцинованих на 100 тисяч населення

Окремим блоком Ляшко виділив напрямок цифрових трансформацій в системі охорони здоров'я, зокрема, повноцінний перехід на е-лікарняний, впровадження цифрових сертифікатів COVID-19, підготовку для впровадження е-рецепту.

Як повідомлялося, раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Арупо Банерджі домовились про створення спільної платформи для написання Стратегії розвитку системи охорони здоров’я України до 2030 року згідно з цілями ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-