Місія Світового банку перевіряє виконання проєкту з відновлення Східної України

Місія Світового банку перевіряє виконання проєкту з відновлення Східної України

Укрінформ
Місія Світового банку із впровадження проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" перевіряє статус виконання плану з його реалізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Розпочала роботу місія Світового банку з впровадження проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" ...Її метою є перевірка статусу виконання пунктів плану реалізації проєкту, який розпочався у січні цього року, та узгодження робочого плану на найближчий час", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський під час онлайн-зустрічі з представниками місії зауважив, що цим проєктом передбачено залучення інвестицій для відновлення сільського господарства у Луганській області, на підконтрольних українському уряду територіях, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

"Цей проєкт для людей, які бачать потенціал в аграрному секторі українського сходу, для тих, хто готовий відновлювати зруйноване та відроджувати регіон", - додав він.

Окрім керівництва Мінреінтеграції, до зустрічей залучені представники Світового банку, групи впровадження проєкту від міністерства та Державної агенції автомобільних доріг, представники Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Луганської обласної державної адміністрації – військово-цивільної адміністрації, Старобільської територіальної громади Луганської області.

Читайте також: Куди звертатися, якщо в ОРДО відбирають нерухомість – поради юриста

«Це перша місія на підтримку проєкту. Наше завдання - обговорити питання, які на цей час потребують уваги від українського уряду чи Світового банку. Тобто, подивитися, на якому ми зараз етапі та узгодити наступні кроки задля пришвидшення прогресу в його реалізації. Такі місії відбуватимуться двічі на рік», - зазначив керівник проєкту від Світового банку Ерік Джонсон.

Робота Місії триватиме до 9 червня.

Читайте також: Рада планує спростити видачу документів українцям з Криму і ОРДЛО

В рамках проєкту «Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження» планується створення нового сучасного агрологістичного хабу в Старобільському районі Луганської області та будівництво сучасної лабораторії для перевірки на безпечність сільськогосподарської продукції та харчових продуктів у цьому регіоні, на підконтрольній Уряду України території.

Як нагадують у Мінреінтеграції, Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) підписали Угоду про позику в розмірі 100 мільйонів доларів США на реалізацію проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)».

Читайте також: Кабмін спростив видачу водійських прав та реєстрацію авто для переселенців

Мета проєкту полягає в покращенні транспортного сполучення, підтримці відновлення сільськогосподарської галузі на територіях впровадження проєкту із активним залученням громад, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-