Рада не змогла створити ТСК щодо «вагнерівців»

Рада не змогла створити ТСК щодо «вагнерівців»

Укрінформ
Верховна Рада не утворила Тимчасову слідчу комісію для розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами «приватної військової компанії Вагнера».

Відповідний проєкт постанови 4105 підтримали тільки 97 народних депутатів з мінімально необхідних 150-ти, передає кореспондент Укрінформу.

"Оскільки предмет розслідування стосується діяльності розвідувальних, контррозвідувальних та правоохоронних органів, доцільно створити у Верховній Раді України Тимчасову слідчу комісію із широким представленням усіх фракцій, у тому числі опозиційних", - йдеться у пояснювальній записці.

Автором проєкту є заступник голови фракції "Голос" Роман Костенко.

Читайте також: Венедіктова запевнила, що контролює хід слідства у справі «вагнерівців»

Його ж пропонувалося обрати головою ТСК, а його заступником - члена фракції "Європейська солідарність" Олексія Гончаренка.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня був зареєстрований проєкт постанови №5243 «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України».

Читайте також: Комітет пропонує Раді створити ТСК щодо «плівок Медведчука-Суркова»

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що така ТСК розслідуватиме справи "вагнерівців" та "плівок Суркова-Медведчука".

18 серпня 2020 р. журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: У справі «вагнерівців» допитали Єрмакаочільник ДБР

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера", яка була зірвана через імовірний витік інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони, заявив, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 "вагнерівців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-