Зеленський сьогодні візьме участь у саміті президентів у Варшаві

Зеленський сьогодні візьме участь у саміті президентів у Варшаві

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський разом з Президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії сьогодні у Варшаві візьме участь у відзначенні 230-річчя прийняття першої конституції Речі Посполитої.

У рамках візиту відбудеться президентський саміт, а також двосторонні переговори між Президентами України і Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

Зустріч президентів відбудеться у королівському замку у Варшаві. Глави держав візьмуть участь у дискусійній панелі на тему майбутнього Європи. Під час неї Президенти спільно вестимуть розмову про Європу, спадщину минулого, спільний історичний досвід та нинішню співпрацю, єдність цінностей і спільне бачення Європи у контексті подій, які зараз мають місце на континенті

Президенти підпишуть також спільну декларацію у контексті 230-річчя ухвалення конституції Речі Посполитої.

Читайте також: Кулеба назвав оптимальний сценарій для можливої зустрічі Зеленського з Путіним

Після загальної зустрічі Президентів відбудуться двосторонні переговори Президента Дуди з Президентом України Зеленським. Згодом, планується загальна заява для ЗМІ обох Президентів.

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім, спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-