У Раді цього тижня буде щонайменше два позачергових засідання - Разумков

У Раді цього тижня буде щонайменше два позачергових засідання - Разумков

Укрінформ
У Верховній Раді на поточному пленарному тижні планується проведення щонайменше двох позачергових засідань.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради в понеділок, 26 квітня.

“Є дві ініціативи. Я впевнений, що завтра вони будуть оформлені в позачергові засідання, ми їх проведемо після пленарних засідань - два засідання загальною кількістю питань 14, якщо не помиляюся”, - зазначив спікер.

Разумков додав, що режим роботи залишатиметься таким, як на минулому пленарному тижні - з 12:00 до 13:00 буде перерва для проведення санітарно-епідеміологічних заходів. Крім того, проміжок між черговими засіданнями і позачерговими засіданнями також триватиме годину - для проведення кварцування.

“Я розумію, що також можуть бути ще додаткові ініціативи щодо позачергових засідань, але станом на сьогодні поки фракції не зверталися за підписними листами”, - зазначив Голова ВР.

Читайте також: Разумков підписав закон про виплату «лікарняних» у разі хвороби або травми

Разумков також закликав депутатів, які ініціюють проведення позачергових засідань, включати до порядку денного ті питання, які відповідають викликам і проблемам, які відчувають у першу чергу громадяни.

Крім того, спікер нагадав, що на чергових пленарних засіданнях Верховна Рада цього тижня продовжить розглядати поправки до законопроєкту «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» (№2194). За його словами, депутатам залишилася ще 861 поправка. Разумков висловив сподівання, що за цей тиждень парламент зможе їх пройти.

Читайте також: Фермери підтримують земельні законопроєкти, які розглядає Рада - Саакашвілі

Як повідомлялося, у Верховній Раді з 16 березня триває розгляд поправок до проєкту закону №2194. Усього до другого читанні законопроєкту винесено 3128 поправок, депутати від фракції "Опозиційна платформа - за життя" і "Батьківщина" наполягають на їх розгляді. Таким чином, депутати не можуть переходити до інших питань на чергових засіданнях, не завершивши розгляд цього законопроєкту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-