ТКГ може ухвалити документ про реагування на порушення «тиші» 28 квітня - Кравчук

ТКГ може ухвалити документ про реагування на порушення «тиші» 28 квітня - Кравчук

Укрінформ
Запропонований Україною документ щодо удосконалення координаційного механізму реагування на порушення режиму припинення вогню може бути підписаний 28 квітня на засіданні ТКГ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук розповів в ефірі програми «Взгляд с Банковой» на телеканалі «Дом».

«Зараз над ним працюють у рамках робочої підгрупи. Його суть у тому, щоб посилити контроль та бачити, в тому числі за допомогою ОБСЄ, і не тільки. Друге – санкції або покарання тих, хто порушить. Третє – як тільки є порушення або є загиблі, будь-яка сторона - Україна, ОРДЛО, Росія - може вимагати миттєво робочу групу , обговорити та вживати заходів. Ось цей документ буде обговорюватися ще раз 27 квітня робочою підгрупою вже з пропозиціями усіх формулювань, а 28-го числа, якщо вони прийдуть до якогось позитивного висновку, ми його обговоримо на ТКГ та ухвалимо», - розповів Кравчук.

Читайте також: Засідання ТКГ треба проводити у нейтральній країні – Кравчук

За його словами, проєкт цього документа був переданий спецпредставниці голови ОБСЄ в ТКГ Гайді Грау. Він містить 7 пунктів доповнень до того механізму, який діє з липня 2020 року.

«Його спочатку наче й не помітили, але на останньому засідання ТКГ наш документ, пропозиції ОРДЛО, пропозиції Росії були узяті до обговорення. Як мені відомо український документ прийнятий за основу», - додав голова делегації в ТКГ.

Кравчук висловив переконання, що ухвалення цього документа матиме позитивний ефект у врегулюванні конфлікту на сході України.

Читайте також: ТКГ хоче створити механізм верифікації порушень «тиші» - Арестович

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня підгрупі з безпеки ТКГ вдалося суттєво просунутися у питаннях посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Українська сторона висловила сподівання, що на наступному засіданні ТКГ на рівні глав делегацій (очікується 28 квітня) документ, який установлює додаткові заходи для дотримання режиму припинення вогню, буде представлений у повністю узгодженому варіанті.

19 квітня радники лідерів країн "нормандської четвірки" закликали представників ТКГ працювати над механізмом координації з реагування на порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-