Росія не наважиться на ескалацію в Україні, якщо США та Європа рішуче відреагують – Госєвська

Росія не наважиться на ескалацію в Україні, якщо США та Європа рішуче відреагують – Госєвська

Укрінформ
Росія не наважиться на подальшу агресію в Україні у випадку рішучої реакції Європи та США. 

Про це заявила віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська після візиту на лінію зіткнення на південному сході України, передає Укрінформ з посиланням на Польське радіо.

“Усе залежатиме від позиції США і країн західної Європи, від їх рішучості й від того, якою буде реакція і як довго вона триватиме. Якщо реакція буде рішучою щодо Росії, то вона не наважиться атакувати, оскільки це буде гірше для неї. Однак, якщо Росія побачить слабкість, то вона піде далі. Так було завжди, адже такою є Росія”, - підкреслила Госєвська.

Вона зазначила, що її візит спільно з литовським політиком, заступником маршалка Сейму Литви Паулісом Саударгасом був "дуже добрий".

“Те, що ми наважилися поїхати у найскладніші місця, мало величезне значення для українських політиків, але насамперед для людей, які там живуть, та для військовослужбовців”, - наголосила Госєвська.

Вона зазначила, що цей візит має також велике значення для українсько-польських відносин.

За словами представниці Сейму, цим візитом продемонстровано солідарність з Україною і запевнення, що українців “не буде залишено наодинці у складній ситуації”.

Читайте також: Польща є двигуном в ЄС відносно політики санкцій проти Росії - Дещиця

Госєвська повідомила, що на сході України “відчувається війна”, а ситуація “не виглядає добре”, оскільки щодня там гинуть від куль снайперів українські солдати.

Як відомо, віцемаршалок Сейму Польщі Малгожата Госєвська та заступник голови Сейму Литви Пауліс Саударгас упродовж 19-24 квітня перебували з візитом в Україні. Зустрічі та поїздки в Україні відбулися у форматі Люблінського трикутника (Україна, Польща, Литва). З українського боку в них брав участь перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-