Заступник керівника ОП та голова Представництва НАТО обговорили ситуацію на Сході

Заступник керівника ОП та голова Представництва НАТО обговорили ситуацію на Сході

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим ситуацію на Сході України та поблизу кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Глави держави.

"Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець провів зустріч з головою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим та обговорив ситуацію на Сході нашої держави й поблизу українського кордону, підтримку союзниками розбудови сектору національної безпеки України, перебіг оборонних реформ і процес наближення країни до членства в НАТО в цілому", - йдеться у повідомленні.

Заступник керівника ОП наголосив на тому, що зменшення чисельності російських військ на кордоні з Україною сприятиме зниженню напруги в регіоні. Машовець також подякував за постійну увагу НАТО до питань національної безпеки й оборони України та підтримку Альянсом суверенітету й територіальної цілісності країни.

Читайте також: В ОП обговорили загострення ситуації на Сході зі стратегічними радниками країн НАТО

Також Машовець повідомив про законодавчі та практичні кроки, які здійснюються з метою підвищення рівня цивільного демократичного контролю за силами оборони України та розмежування повноважень між Міністерством оборони й Генеральним штабом Збройних сил України в межах виконання положень Закону «Про національну безпеку України». Він, зокрема, привернув увагу до підписання Президентом 20 квітня Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку» та підготовки до другого читання проєкту закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення процедур оборонного планування», у якому мають бути відображені вказані питання.

Співрозмовники відзначили важливість розбудови національної системи стійкості в Україні, у процесі чого враховуються рекомендації, що були надані Групою консультативної підтримки НАТО. Машовець поінформував про участь Офісу Президента в цьому процесі, зокрема щодо налагодження ефективної координації між усіма суб’єктами стійкості в державі. Цьому сприяє нещодавно створений Центр протидії дезінформації як ключовий орган координації у сфері інформаційної безпеки, що в результаті має забезпечити її дієвість та стійкість суспільства до зовнішніх загроз.

Читайте також: Сухопутні війська готові до виконання завдань - генерал-полковник Сирський

Зі свого боку голова Представництва НАТО в Україні підтвердив незмінність підтримки Альянсу у здійсненні необхідних оборонних реформ в Україні.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що зменшення чисельності російських військ на кордоні пропорційно знижує напругу.

Перед цим міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія почне відводити війська, які здійснювали «навчання» поблизу кордонів України та в тимчасово окупованому Криму, в пункти постійної дислокації з 23 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-