У МЗС відповіли Росії на обвинувачення України в «агресивних мілітаристських планах»

У МЗС відповіли Росії на обвинувачення України в «агресивних мілітаристських планах»

Укрінформ
Висловлювання представників МЗС Росії про оголошення "загальної мобілізації" в Україні є черговим прикладом дезінформації.

Про це Укрінформу заявив речник МЗС Олег Ніколенко, коментуючи озвучені офіційним представником МЗС Росії обвинувачення України в "агресивних мілітаристських планах".

"Підписаний 21 квітня Президентом Володимиром Зеленським закон покликаний вдосконалити процедуру призову резервістів в особливий період. Ключовий елемент - мова йде про заходи реагування на випадок настання критичних загроз національній безпеці", - зазначив Ніколенко.

Читайте також: Зеленський підписав закон про призов резервістів в особливий період

Він також зауважив, що єдиною державою в світі, яка звинувачує Україну в "агресивних мілітаристських планах", є Російська Федерація.

Ніколенко відзначив, що на тлі ескалації Росією безпекової ситуації наша держава отримала безпрецедентну міжнародну підтримку.

За словами речника МЗС, іноземні партнери особливо відзначають мудру і виважену позицію керівництва України.

Читайте також: Ескалація на Донбасі: що має робити держава Україна

У цьому контексті Ніколенко акцентував, що з самого початку українська сторона чітко заявила, що не піддаватиметься на російські провокації, і залишатиметься відданою політико-дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту з Росією.

Як повідомлялося, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу 22 квітня звинуватила Україну в "агресивних мілітаристських планах" і заявила, що Президент Володимир Зеленський оголосив "загальну мобілізацію".

Президент України Володимир Зеленський 21 квітня підписав закон щодо призову на військову службу резервістів у особливий період.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-