Шмигаль анонсував скорочення 10% посад держслужбовців до кінця року

Шмигаль анонсував скорочення 10% посад держслужбовців до кінця року

Укрінформ
Кількість посад державних службовців зменшиться на 10% у другому півріччі цього року в рамках скорочення надлишкових та реформи державного управління.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб'єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%", - написав він.

Шмигаль наголосив, що уряд робить важливі кроки для успішного завершення реформи державного управління, яка дасть змогу усунути наявні проблеми, покращити ефективність та підняти престиж посади держслужбовця.

Читайте також: У Кабміні хочуть по-новому нараховувати зарплати на держслужбі

Крім того, Шмигаль поінформував, що цього року запроваджують пілотний проєкт щодо системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад і це обговорили на нараді з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, заступником Мінфіну Романом Єрмоличевим і головою Нацагентства з питань держслужби Наталією Алюшиною.

Він пояснив, що спочатку у проєкті візьмуть участь працівники Секретаріату Кабміну, Мінфін, Мінцифри й Нацагентства з питань державної служби. Надалі планують розширити проєкт на всі відомства.

Читайте також: Іспит з української для держслужбовців складатиметься з двох блоків

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного агентства з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина заявляла, що пілотний проєкт з реформування оплати праці державних службовців триватиме в Україні два роки. Голова НАДС зауважила, що нову модель оплати праці розроблено відповідно до рекомендацій європейської програми SIGMA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-