Уряд розгляне порядок витрат на реінтеграцію молоді з окупованих територій

Уряд розгляне порядок витрат на реінтеграцію молоді з окупованих територій

Укрінформ
Кабінет Міністрів у середу розгляне проєкт постанови про затвердження порядку використання державних коштів для забезпечення реінтеграції молоді з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Як передає Укрінформ із посиланням на порядок денний засідання Кабміну, оприлюднений на Урядовому порталі, ініціатором розгляду цього питання є віцепремʼєр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна внесла на розгляд колег питання про сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей, а міністр оборони Андрій Таран - затвердження порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності співробітників кадрового складу розвідувальних органів.

Читайте також: У Кабміні хочуть по-новому нараховувати зарплати на держслужбі

Кабмін також може затвердити план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів до 2025 року, а також щодо підготовки та відзначення у 2021 році 75-річчя від часу заснування Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського та 100-річчя від дня заснування Одеського національного економічного університету.

Міністр фінансів Сергій Марченко ініціював внесення змін до порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський пропонує змінити порядок визначення розмірів і меж водоохоронних зон та режиму ведення господарської діяльності в них.

Читайте також: Уряд вирішив доопрацювати зміни до закону про Кабмін – Немчінов

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стафанішина ініціює зміну складу координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018—2021 роки.

Урядовці планують затвердити порядок проведення національної інвентаризації лісів та внести зміни у додаток до положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Вони можуть затвердити базовий норматив відрахування частки прибутку, що спрямовуються на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2020 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави.

У порядку денному - питання щодо змін до типового положення про Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при Раді міністрів Автономної Республіки Крим і типового положення про Державну надзвичайну протиепізоотичну комісію при обласній державній адміністрації.

Урядовці планують погодити низку законопроєктів. Зокрема, про вихід з угоди про створення міждержавного резерву біопрепаратів і інших засобів захисту тварин у державах-учасницях СНД, зміни до закону про Нацполіцію, до деяких законодавчих актів з питань консолідації земель, а також до Бюджетного кодексу щодо фінансування заходів із залучення населення до фізичної активності та занять спортом.

Кабмін також має намір погодили проєкт указу Президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам науки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-