Рада Європи не може опікуватися питаннями безпеки на сході України – генсек

Рада Європи не може опікуватися питаннями безпеки на сході України – генсек

Укрінформ
Рада Європи за своїми статутними повноваженнями не спроможна вирішувати питання безпеки на сході України.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявила генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич, відповідаючи 20 квітня не запитання делегатів ПАРЄ.

«Я можу знову сказати, що ми не ООН або ОБСЄ. Ми не можемо залучатися до безпекових питань. Але, що нас стосується у цьому регіоні України на кордоні з Росією, це питання прав людини. Ось у цій частині ми можемо реагувати згідно з мандатом Ради Європи», - пояснила генсек.

Пейчинович-Бурич нагадала, що Рада Європи не є учасником мінського процесу, але повністю підтримує імплементацію мінських домовленостей та дипломатичні зусилля з деескалації напруження.

«Ми не залучені прямо до мирного урегулювання, але опікуємося гуманітарною ситуацією і правами людини», - уточнила генсек Ради Європи.

Пейчинович-Бурич вкотре наголосила, що Рада Європи повною мірою підтримує і підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України.

Читайте також: У ПАРЄ закликають Росію припинити військові провокації біля кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, 19-22 квітня у Страсбурзі проходить весняна сесія ПАРЄ.

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що, окрім стягування військ до українського кордону, Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-