Відсутність реакції ЄС провокуватиме Росію на дії проти інших країн – Разумков

Відсутність реакції ЄС провокуватиме Росію на дії проти інших країн – Разумков

Укрінформ
Концентрація російських військ на кордонах України та в окупованому Криму є не лише проблемою України, оскільки відсутність своєчасної реакції на такі дії з боку ЄС могла б підштовхнути Росію до агресії проти інших країн світу та самого Європейського Союзу.

Таке переконання на віртуальному засіданні Парламентської асамблеї Східного партнерства EURONEST висловив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія продовжує нарощувати свою військову активність навколо кордонів нашої держави. Така політика Росії проти своїх сусідів має об’єднувати всі країни Східного партнерства і Європейського Союзу. Відсутність своєчасної реакції на грубе порушення міжнародного права, територіальної цілісності й суверенітету однієї з держав-партнерів лише спонукатиме країну- агресора створювати нові безпекові проблеми на територіях країн як Європейського Союзу, так і інших країн світу. Це добре повинні всі розуміти, як і наслідки, до яких це може призвести», - зауважив Разумков.

Він наголосив, що питання безпеки залишаються серйозним викликом для ЄС, країн Східного партнерства і, зокрема, України, для громадян якої зовнішня загроза набула неабиякого значення.

«Сьогодні Україна як ніхто інший розуміє, що означає захищати свою землю, своїх людей і свою державність. Гібридна війна триває на всіх фронтах – це і військовий, і політичний, і економічний, гуманітарний, інформаційний фронт, кіберпростір, долучений до всіх проблем, пов’язаних із війною», - сказав голова ВР.

Читайте також: У ПАРЄ закликають Росію припинити військові провокації біля кордонів України

Він визнав, що сьогоднішнє засідання EURONEST не зможе примусити Російську Федерацію повернутися в рамки міжнародного права, припинити агресивну політику та відмовитися від окупації суверенних територій України, включаючи Крим та райони, що знаходяться під контролем так званих ЛНР та ДНР.

«Водночас ми не можемо дозволити Росії надалі дестабілізувати ситуацію в регіоні, маємо продовжувати надавати свою належну політичну оцінку її агресивним діям, засуджувати їх, підтверджувати спільну відданість європейським цінностям, як це зробили 19 депутатів Європарламенту у заяві від 15 квітня. Для нас це є важливою позицією і підтримкою. Хочу подякувати колегам з країн Східного партнерства, які висловили підтримку Україні в непрості для нашої держави часи. Ми дуже цінуємо, що ця підтримка є сталою упродовж багатьох років», - наголосив Разумков.

Читайте також: Росія становить безпосередню загрозу безпеці в Європі - глава Бундесверу

Як повідомлялося, Росія продовжує нагромаджувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України, що викликає глибоке занепокоєння в ЄС, в США та в інших демократичних країнах.

В офіційних російських ЗМІ продовжується широка інформаційна компанія брехні та провокацій з метою дискредитації України та виправдання військового втручання Росії під приводом «захисту російськомовного населення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-