Комітет ВР відклав розгляд постанови про комплексний розвиток Бабиного Яру

Комітет ВР відклав розгляд постанови про комплексний розвиток Бабиного Яру

Відео
Укрінформ
Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради відклав розгляд постанови №5290 "Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в комітеті повідомили, що повернуться до розгляду цього питання найближчим часом.

Постанова була ініційована з метою розширення плану заходів вшанування пам‘яті жертв Бабиного Яру з нагоди 80-х роковин трагедії.

Проєкт постанови передбачає доручення Кабінету Міністрів України розглянути та затвердити проєкт концепції, спрямованої на забезпечення комплексного розвитку Бабиного Яру, вжити невідкладних заходів з розширення меж та зон охорони Національного історико-меморіального заповідника та внести відповідні території та об’єкти до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Читайте також: Академічну раду Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" очолив священник Патрік Дебуа

Раніше Комітет гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради рекомендував ухвалити постанову №5290 "Про додаткові заходи з ушанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру та Голокосту",  яка передбачає неприпустимість участі РФ у концепції розвитку Бабиного Яру.

Як повідомляв Укрінформ, в уряді готують план заходів до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.     

29 вересня відзначається День пам’яті жертв Бабиного Яру.

Читайте також: Меморіалізація Бабиного Яру завдання не приватних донорів, а держави - Дробович

29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисячі людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-