Туреччина готова сприяти врегулюванню ситуації на сході України - Ердоган

Туреччина готова сприяти врегулюванню ситуації на сході України - Ердоган

Укрінформ
Туреччина готова надавати сприяння для врегулювання ситуації на сході України.

Про це Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сказав на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми обмінялися думками з приводу ситуації на сході України. Ми переконані й віримо, що ситуацію потрібно вирішувати в мирний спосіб, в рамках міжнародного законодавства, ґрунтуючись на засадах збереження територіальної цілісності України. Виступаємо за зниження ескалації ситуації, яку спостерігаємо, зниження напруги, виконання положень Мінських домовленостей. Ми готові надавати будь-яку підтримку в цьому питанні», - сказав президент Туреччини.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за готовність долучитися до «Кримської платформи»

Турецький лідер висловив впевненість у тому, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна продовжувати свою діяльність та працювати безперебійно та безперешкодно.

Ердоган також вказав на важливості започаткування формату «Квадрига», який передбачає зустрічі міністрів оборони та закордонних справ обох країн та посилює співпрацю між країнами.

Читайте також: Україна і Туреччина підписали угоду про будівництво житла для кримських татар

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 10 квітня перебуває з робочим візитом у Туреччині.

Зокрема, він разом з турецьким колегою провів у Стамбулі дев’яте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною.

У складі української делегації - віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр оборони Андрій Таран, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.

Читайте також: Переговори Зеленського й Ердогана в Стамбулі тривали майже три години

З турецького боку в 9-му засіданні Стратегічної ради високого рівня участь брали міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу, міністр оборони Хулусі Акар, міністр торгівлі Рухсар Пекджан, міністр енергетики та природних ресурсів Фатіх Дьонмез, міністр навколишнього середовища та містобудування Мурат Курум, голова групи дружби України й Туреччини Національних зборів (парламенту) Туреччини Йилдирим Тургул Тюркеш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-