Німеччина в ОБСЄ закликала Росію пояснити свої війська біля українського кордону

Німеччина в ОБСЄ закликала Росію пояснити свої війська біля українського кордону

Укрінформ
Місія Німеччини в ОБСЄ закликає Росію виконувати свої зобов’язання за Віденським документом та внести ясність і прозорість з приводу її військової активності біля кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Твіттері місії ФРН при ОБСЄ.

"До цього часу Росія не відповіла на порушені Україною питання з приводу суттєвої військової діяльності поблизу російсько-українського кордону та в окупованому Криму. Ми підтримуємо запит України відповідно до параграфа  16 Віденського документа та закликаємо Росію виконати свої зобов’язання та внести ясність і прозорість", - йдеться у повідомленні.

Також місія Німеччини опублікувала сам текст параграфу 16 Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри і безпеки у військовій галузі у Європі, підпис під яким поставила і Російська Федерація. Згідно з ним, країни-учасниці консультуються та співпрацюють одна з одною з приводу будь-якої незвичної і незапланованої активності своїх збройних сил за межами їх звичайного місця розташування в мирний час.

Як повідомляв Укрінформ, Україна задіяла параграф 16 Віденського документа та ініціювала в ОБСЄ засідання з приводу нарощуванню Росією військ біля кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму. Засідання розпочалося у суботу о 16.00 за центральноєвропейським часом (17.00 за київським).

Читайте також: США й Німеччина обговорили, як підтримати Україну на тлі ескалації з боку РФ

Останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно Росія веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Читайте також: У Кулеби обговорили з головами дипмісій концентрацію військ РФ біля кордонів України

США, інші західні країни, а також ЄС та НАТО виступили на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі ескалації з боку РФ на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-