Єрмак обговорив з радником прем’єра Британії ситуацію на сході України

Єрмак обговорив з радником прем’єра Британії ситуацію на сході України

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і радник прем'єр-міністра Великої Британії з питань міжнародних справ Девід Кверрі обговорили безпекову ситуацію на сході України.

Спілкування відбулося у форматі відеоконференції в межах робочої наради українських і британських дипломатів, яку координував керівник Офісу Глави держави, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Президента.

"Андрій Єрмак і Девід Кверрі відзначили плідну та важливу розмову, що відбулася 5 квітня між Президентом України Володимиром Зеленським і Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якої очільник британського уряду наголосив на підтримці України та висловив серйозне занепокоєння загостренням ситуації на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники обговорили можливості щодо більш активного залучення механізмів ОБСЄ для врегулювання ситуації, яка складається на Сході України.

В ОП зауважили, що британська сторона наголосила на важливості донесення правдивої інформації щодо ситуації на Сході України. У цьому зв’язку Єрмак нагадав, що 6 квітня було презентовано створений в Україні Центр протидії дезінформації та представлено його керівника.

Читайте також: Єрмак анонсував перемовини у форматі Україна-Франція-Німеччина

«Дезінформація – це дійсно серйозний виклик сучасності. Для нас дуже важливо доносити позицію України та правдиву інформацію», – зазначив керівник Офісу Президента.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Держави Катар провів телефонну розмову з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, під час якої поінформував про загострення ситуації на Донбасі, нарощування російського військового контингенту біля українсько-російського кордону та намагання Росії зірвати реалізацію Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-