Арахамія і конгресмен Сміт обговорили розширення військової підтримки України

Арахамія і конгресмен Сміт обговорили розширення військової підтримки України

Укрінформ
Голова парламентської фракції партії «Слуга народу» Давид Арахамія обговорив з членом Конгресу США від Демократичної партії Адамом Смітом можливість розширення військової підтримки України з боку США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу партії «СН».

Як зазначається, під час онлайн-зустрічі співрозмовники обговорили політичну та військову співпрацю, зокрема можливість розширення військової підтримки України з боку США, залучення фінансової та технічної допомоги для реформування Повітряних сил ЗСУ.

«Це допоможе покращити технічну базу, озброєння, а також оновити застаріле військового обладнання», – наголосив Арахамія.

Водночас Сміт, який є головою Комітету з озброєння Конгресу, запевнив у двопартійній підтримці України у військовій сфері. За його словами, це – один із елементів допомоги США у протистоянні України російській агресії.

Читайте також: Космос та ядерна енергетика: в ОП назвали пріоритети у співпраці зі Штатами

Конгресмен наголосив на важливості реформ в оборонній та правоохоронній сферах, а також підтримав курс Президента України у сфері боротьби з корупцією.

Повідомляється, що співрозмовники обговорили потенційні небезпеки у зв’язку з будівництвом «Північного потоку-2». Арахамія підкреслив, що обидві держави вважають цей проєкт загрозою не лише для України, а й у цілому для Європи.

«Треба визначити можливі механізми, які не дадуть Росії завершити проєкт. Варто посилити санкції з боку США та залучити до цього ширше коло партнерів», – сказав він.

Як повідомлялося, у 2020 році будівництво проєкту газопроводу «Північний потік-2» з Росії до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, було призупинене американським санкціями, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Читайте також: РФ перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемерова - CIT

За даними компанії Nord Stream 2 AG, на цей час прокладено 2339 км труб з 2460 км, що становить 95% всієї довжини газопроводу.

Україна виступає проти будівництва цього газопроводу. Його противниками також є США, Польща та країни Балтії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-